Tere. Tore, et siin oled!

Blogis anname ülevaate Arula küla tänastest tegemistest nii pildis kui sõnas.

28 jaanuar 2020

STRUVE KAAR - maailma kultuuripärandi ajalooline nurgakivi


STRUVE  KAAR - maailma kultuuripärandi ajalooline nurgakivi

Võib öelda, et Friedrich Georg Wilhelm Struve jalajälgi on Tartus, Arulas, Harimäel…
Maa kuju ja suuruse mõõtmisi alustas Struve  siitkandist 1816. aastal.

Tartu valmistub saama 2024 Euroopa kultuuripealinnaks ja Struve  kaar on UNESCO maailmapärandi nimekirjas. Reedel 24.jaanuaril toimus Tartus Struve kaare seltsi asutamise mõttetalgud. Selts ühendaks teadlasi, haridus- ja kultuurirahvast.

Pühajärve kooli matkapäeva raames oleme käinud Struve punkti määramas Meegastel Tõnu Tämmi juures ja Harimäel vaatetorni kõrval. 

Tõnu Tämm abiga on tähistatud Struve kaare Arula punkt ja pidulikult avatud 2016. aastal  Arula külaseltsi, Otepää TIK-i ning Puka valla toel.

Juba 5 aastat on kõiki Struve kaarega seotud üritusi koordineerinud ja ettevõtmisteks innustanud tõrvalasest majandus- ja juhtimisteadlane Hillar Kala, kes kutsus seltsi asutamiskoosolekule nii Meegaste turismitalu peremehe kui MTÜ Arula külaseltsi esindaja.
Igal aastal käib järjest rohkem neid inimesi kogu maailmast, kes väärtustavad Struve kaart, UNESCO kultuuripärandit  ja otsivad Struve jalajälgi ka Otepää vallast, Eestimaalt ja kogu triangulatsiooniahelal Põhja-Jäämerest kuni Musta mere äärde välja.
Uued turismiobjektid tõstavad meie piirkonna turisminduse kvaliteeti. 

Loe:
Plaanis on luua Struve kaare selts.