Tere. Tore, et siin oled!

Blogis anname ülevaate Arula küla tänastest tegemistest nii pildis kui sõnas.

25 oktoober 2014

Arula kooliaja puudutuse ime


Saigi teoks plaan teha pink, millel tahvlike Arula koolidele, Siinse haridustee alguse 250. aastapäeval.
Me nautisime seda hetke, et teame meie Arula koolide kohti ja imeläbi on säilinud ka endise Rebaste kooli maja. Ilm oli ilus ja igati soosis meie ettevõtmist.

  Saime päikeselisele mälestuspingile panna koos tahvlikese.

Liidia Saarmann koos Mats Traadi Pommeri aia ja ajaga. Igal leheküljel tuttavad kohad. Vähemalt teavad Helgi ja Liidia öelda kus üks või teine hoone, viljapuu, sündmus toimus. 


r 
Kohal olid inimesed kõigist kolmest vallast. Nii Paluperast, Pukast kui Otepäält. Täname lahket pererahvast, kes kostitasid meid kuuma kisselli ja võrratute pirukatega.


Kooli juures kasvab vana mänd ja tema on näinud paljutki. Mis jutte siin ja koolis räägiti 250 aastat tagasi? Meil on omad mälestused ja mälestuste mälestused ja kõik kirjutatu meie kandi kohta.

Aastaarv 1827 viib meid aega 187 aastat tagasi. Väga auväärne. 
Toomas Uibo tegi ettepaneku, et aastal 2017 paneme pingile tahvli:
50 aastat viimase kooli sulgemisest või 190 aastat selle maja esimesest kindlustusest.

Hoidkem mälestusi ja koolide lugusid, vähemalt mõndagi neist. Kõik lood on kordumatud ja kõik inimesed väärivad oma lugusid.

 See kõik on aja puudutuse ime! Kooliaja puudutus, mida me tunneme siin ja praegu!

Arula koolide lugusid saame kõik lugeda sel aastal ilmunud raamatust, mille kaanepildil oleva kivi juurde panime pingi ja jäädvustasime oma kohaloleku. Pärast jätkus raamatu " Arula koolide lood" tutvustus ja arutelu Lutsu talus. Paljud, kes said juba raamatuga tuttavaks Arula külapeo esitlusel, soovisid seda suguvõsas arutamiseks ja levitamiseks. Raamatut tutvustas Eike Tasa.
Täname Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgruppi, KÜSK-i ja Valgamaa KOP-i, kõiki toetajaid ja koostöötegijaid raamatu ilmumisele kaasaaitajaid. Projekt on rahastatud siseministeeriumi kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.